Keto chrupiące chipsy tortilla




W diecie keto najbardziej brakuje "chrupiącości".

Z tym przepisem "połagodzisz" swoje braki w chrupaniu.

1 szklanka sera mozzarella/ tarty

0,5 szklanki mąki migdałowej/ odtłuszczonej

0,5 łyżeczki proszku do pieczenia

0,5 łyżeczki soli

zioła: jakie lubisz (czosnek granulowany, chilli, pieprz itp.)

Ser roztop w kuchence mikrofalowej (około 1,5 min- sprawdzaj co pół minuty i zamieszaj), do sera dodaj pozostałe składniki i wyrób na gładkie ciasto.

Wałkuj pomiędzy dwoma papierami do pieczenia lub wałkiem silikonowym. Grubość powinno być ok. 3 mm.

Pokrój w trójkąty, ułóż na papierze do pieczenia.

Wstaw do nagrzanego 180 stopni, piekarnika i piecz około 10 min (do złotego koloru).

Pięknie chrupie po wystygnięciu, możesz podawać z keto salsą lub guacamole.


Komentarze

Popularne posty