Keto chrupiące chipsy tortilla
W diecie keto najbardziej brakuje "chrupiącości".
Z tym przepisem "połagodzisz" swoje braki w chrupaniu.
1 szklanka sera mozzarella/ tarty
0,5 szklanki mąki migdałowej/ odtłuszczonej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
zioła: jakie lubisz (czosnek granulowany, chilli, pieprz itp.)
Ser roztop w kuchence mikrofalowej (około 1,5 min- sprawdzaj co pół minuty i zamieszaj), do sera dodaj pozostałe składniki i wyrób na gładkie ciasto.
Wałkuj pomiędzy dwoma papierami do pieczenia lub wałkiem silikonowym. Grubość powinno być ok. 3 mm.
Pokrój w trójkąty, ułóż na papierze do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego 180 stopni, piekarnika i piecz około 10 min (do złotego koloru).
Pięknie chrupie po wystygnięciu, możesz podawać z keto salsą lub guacamole.
Z tym przepisem "połagodzisz" swoje braki w chrupaniu.
1 szklanka sera mozzarella/ tarty
0,5 szklanki mąki migdałowej/ odtłuszczonej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,5 łyżeczki soli
zioła: jakie lubisz (czosnek granulowany, chilli, pieprz itp.)
Ser roztop w kuchence mikrofalowej (około 1,5 min- sprawdzaj co pół minuty i zamieszaj), do sera dodaj pozostałe składniki i wyrób na gładkie ciasto.
Wałkuj pomiędzy dwoma papierami do pieczenia lub wałkiem silikonowym. Grubość powinno być ok. 3 mm.
Pokrój w trójkąty, ułóż na papierze do pieczenia.
Wstaw do nagrzanego 180 stopni, piekarnika i piecz około 10 min (do złotego koloru).
Pięknie chrupie po wystygnięciu, możesz podawać z keto salsą lub guacamole.
Komentarze
Prześlij komentarz