SAŁATKA Z SELERA NACIOWEGO I BURAKA CZERWONEGO
SKŁADNIKI:
seler naciowy 300 g
burak czerwony 300 g
oliwa, ocet winny, sok z cytryny, sól
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
WYKONANIE:
Buraki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki, kostkę lub ucieramy na grubej tarce.
Przygotowujemy sos z oliwy, octu winnego, utartego czosnku i drobno posiekanej natki pietruszki.
Sos mieszamy z burakami.
Seler naciowy myjemy, osączamy z wody i kroimy w/g uznania w paseczki lub kosteczkę.
Seler doprawiamy sosem przygotowanym z oliwy, soli i soku z cytryny, dokładnie mieszamy.
Tuż przed podaniem mieszamy seler z burakami.
seler naciowy 300 g
burak czerwony 300 g
oliwa, ocet winny, sok z cytryny, sól
natka pietruszki
czosnek 2 ząbki
WYKONANIE:
Buraki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki, kostkę lub ucieramy na grubej tarce.
Przygotowujemy sos z oliwy, octu winnego, utartego czosnku i drobno posiekanej natki pietruszki.
Sos mieszamy z burakami.
Seler naciowy myjemy, osączamy z wody i kroimy w/g uznania w paseczki lub kosteczkę.
Seler doprawiamy sosem przygotowanym z oliwy, soli i soku z cytryny, dokładnie mieszamy.
Tuż przed podaniem mieszamy seler z burakami.
Komentarze
Prześlij komentarz