SOS HOLENDERSKI
SKŁADNIKI:
żółtka 5 szt
masło 1/2 kostki
cytryna sok z 1/2 szt
sól, pieprz
WYKONANIE:
Żółtka ubić na puszystą pianę w połowie dodając sok z cytryny i przyprawy.
Masło rozpuścić.
Następnie stopniowo dodawać (po łyżeczce) gorące masło nie przerywając ubijania.
Sos można również ubijać nad gorącą parą.
Żółtka powinny być o temperaturze pokojowej- aby się sos nie zważył.
żółtka 5 szt
masło 1/2 kostki
cytryna sok z 1/2 szt
sól, pieprz
WYKONANIE:
Żółtka ubić na puszystą pianę w połowie dodając sok z cytryny i przyprawy.
Masło rozpuścić.
Następnie stopniowo dodawać (po łyżeczce) gorące masło nie przerywając ubijania.
Sos można również ubijać nad gorącą parą.
Żółtka powinny być o temperaturze pokojowej- aby się sos nie zważył.
Komentarze
Prześlij komentarz