MIZERIA Z OGÓRKA - INACZEJ
SKŁADNIKI:
ogórki 2 szt
ocet winny 2 łyżeczki
śmietana 18% 1/2 szklanki
oliwa z oliwek 3 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
koperek ok 3 łyżki
pieprz i sól
WYKONANIE:
Ogórki obieramy i szatkujemy na cienkie plasterki, skrapiamy łyżeczką octu i dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na ok 15 min. Po tym czasie górki odciskamy z wody.
Oliwę, cukier, śmietanę, pieprz, sól i ocet łączymy razem.
Sosem polewamy ogórki i posypujemy koperkiem.
ogórki 2 szt
ocet winny 2 łyżeczki
śmietana 18% 1/2 szklanki
oliwa z oliwek 3 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
koperek ok 3 łyżki
pieprz i sól
WYKONANIE:
Ogórki obieramy i szatkujemy na cienkie plasterki, skrapiamy łyżeczką octu i dodajemy odrobinę soli, odstawiamy na ok 15 min. Po tym czasie górki odciskamy z wody.
Oliwę, cukier, śmietanę, pieprz, sól i ocet łączymy razem.
Sosem polewamy ogórki i posypujemy koperkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz