POMIDORY NADZIEWANE KUSKUSEM

SKŁADNIKI:
kasza kuskus- 1/3 opakowania
pomidory - 6-7 szt
czosnek- 2 ząbki
ser feta- 1/2 opakowania
natka pietruszki- pęczek
sok pomidorowy- 0,5 L
sól, pieprz

WYKONANIE:
Kaszę przygotowujemy w/g opisu na opakowaniu.
Z pomidorów odcinamy ok 2 cm od strony szypułek, wydrążamy gniazda nasienne,

które nie przydadzą się niestety, pozostałą cześć kroimy w kostkę (bez skóry)
i dodajemy do zimnej kaszy.
Fetę kroimy w kosteczkę, czosnek przecieramy, natkę pietruszki drobno siekamy i mieszamy wszystkie składniki wraz z kaszą, doprawiamy.
 Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy kilka łyżek soku pomidorowego.

Pozostały sok pomidorowy wlewamy do naczynia w którym zapieczemy pomidory,
doprawiamy go do smaku.
 Na sosie układamy napełnione pomidory.

Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180*C na ok 20 min.

Komentarze

Popularne posty