RYBA Z SEREM I CEBULĄ








SKŁADNIKI:
filety rybne bez ości, u mnie sola
cebula 1 kg
margaryna 1 kostka
ser żółty ok 10 dag
sól, pieprz, Vegeta, słodka papryka mielona

PRZYGOTOWANIE:
Rybę rozmrażamy i odsączamy z wody. Kroimy na mniejsze kawałki.
Cebulę obieramy i kroimy w paski.
Na dno garnka układamy plasterki margaryny, następnie układamy cebulę, którą solimy i obficie obsypujemy papryką.
Na cebulę układamy rybę, posypujemy ją Vegetą, na rybę układamy plasterki margaryny i kolejno cebulę i tak powinny wyjść 2 warstwy. Na wierzchu powinna znajdować się cebula, osolona i obsypana papryką oraz kawałki margaryny. Przykrywamy garnek pokrywką i dusimy ok 40 min, posypujemy startym żółtym serem i dusimy jeszcze 10 min. 
Najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem.  

Komentarze

Popularne posty