ŚLEDZIE W ŚMIETANIE
SKŁADNIKI:
śledzie matiasy- 6 szt
cebula- 1 szt
jabłko- 1/4 szt
śmietana- 200 ml
majonez- 2 łyżki
kostka rosołowa- 1/2 szt
sól, pieprz
WYKONANIE:
Śledzie moczymy w zimnej wodzie- najlepiej przez noc.
Cebulę kroimy w ćwierć plasterki i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy w wodzie dopóki nie ostygnie, następnie odciskamy ją z wody.
Jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce jarzynowej.
Rosołek drobiowy rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody, dodajemy do śmietany. Następnie dodajemy majonez, cebulę i jabłko, doprawiamy do smaku. Zalewamy śledzie, najlepiej pozostawić na jakiś czas aby się przegryzły smaki.
śledzie matiasy- 6 szt
cebula- 1 szt
jabłko- 1/4 szt
śmietana- 200 ml
majonez- 2 łyżki
kostka rosołowa- 1/2 szt
sól, pieprz
WYKONANIE:
Śledzie moczymy w zimnej wodzie- najlepiej przez noc.
Cebulę kroimy w ćwierć plasterki i zalewamy wrzątkiem - zostawiamy w wodzie dopóki nie ostygnie, następnie odciskamy ją z wody.
Jabłko obieramy i ścieramy na grubej tarce jarzynowej.
Rosołek drobiowy rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody, dodajemy do śmietany. Następnie dodajemy majonez, cebulę i jabłko, doprawiamy do smaku. Zalewamy śledzie, najlepiej pozostawić na jakiś czas aby się przegryzły smaki.
Komentarze
Prześlij komentarz