FARSZE DO JAJEK
1. JAJKA FASZEROWANE Z SEREM PLEŚNIOWYM
SKŁADNIKI:
masło- 3 łyzki
majonez- 2 łyzki
ser pleśniowy np. Lazur- 150g
sól, pieprz
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć razem z żółtkami, doprawić do smaku.Przed podaniem schłodzić w lodówce.
2. JAJKA PO ROSYJSKU
SKŁADNIKI:
musztarda sarepska- 1 łyżka
majonez- 1 łyżka
pieprz cytrynowy, sól, szczypiorek
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
3. JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM
SKŁADNIKI:
tuńczyk z puszki- kawałki w oleju- 1 szt
majonez- 2 łyżki
szczypior
musztarda- 1 płaska łyżeczka
sól, piperz
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
4.JAJKA FASZEROWANE Z MARCHEWKĄ
SKŁADNIKI:
ser twarogowy tłusty- 2 łyżki
marchew drobno starta- 1 łyżka
mielone orzechy- 1 łyżka
majonez- 1 łyżeczka
sól, pieprz
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
5.JAJKA FASZEROWANE AWOKADO
SKŁADNIKI:
ser twarogowy- 2 łyżki
curry mielone- 1 łyżeczka
miąższ awokado- 1 łyzeczka
sok z cytryny- 1 łyżeczka
mleko- 1 łyżka
sól
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
6. JAJKA FASZEROWANE Z KOPERKIEM
SKŁADNIKI:
ser twarogowy- 2 łyżki
koperek- 1 łyżeczka
skórka otarta z cytryny- 1/2 łyżeczki
śmietana- 1 łyżka
sól, pieprz
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
7.JAJKA FASZEROWANE Z PRZECIEREM POMIDOROWYM
SKŁADNIKI:
ser twarogowy- 2 łyżki
przecier pomidorowy- 1 łyżka
papryka mielona- 1/2 łyżeczki
majonez- 1 łyżka
sól
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
8.JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI
SKŁADNIKI:
pieczarki- kilka sztuk
szczypiorek
sól, pieprz
WYKONANIE:
Pieczarki obieramy, drobno ucieramy na tarce i przesmażamy na patelni, doprawiamy do smaku i ucieramy z żółtkami.
SKŁADNIKI:
masło- 3 łyzki
majonez- 2 łyzki
ser pleśniowy np. Lazur- 150g
sól, pieprz
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć razem z żółtkami, doprawić do smaku.Przed podaniem schłodzić w lodówce.
2. JAJKA PO ROSYJSKU
SKŁADNIKI:
musztarda sarepska- 1 łyżka
majonez- 1 łyżka
pieprz cytrynowy, sól, szczypiorek
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
3. JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM
SKŁADNIKI:
tuńczyk z puszki- kawałki w oleju- 1 szt
majonez- 2 łyżki
szczypior
musztarda- 1 płaska łyżeczka
sól, piperz
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
4.JAJKA FASZEROWANE Z MARCHEWKĄ
SKŁADNIKI:
ser twarogowy tłusty- 2 łyżki
marchew drobno starta- 1 łyżka
mielone orzechy- 1 łyżka
majonez- 1 łyżeczka
sól, pieprz
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
5.JAJKA FASZEROWANE AWOKADO
SKŁADNIKI:
ser twarogowy- 2 łyżki
curry mielone- 1 łyżeczka
miąższ awokado- 1 łyzeczka
sok z cytryny- 1 łyżeczka
mleko- 1 łyżka
sól
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
6. JAJKA FASZEROWANE Z KOPERKIEM
SKŁADNIKI:
ser twarogowy- 2 łyżki
koperek- 1 łyżeczka
skórka otarta z cytryny- 1/2 łyżeczki
śmietana- 1 łyżka
sól, pieprz
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
7.JAJKA FASZEROWANE Z PRZECIEREM POMIDOROWYM
SKŁADNIKI:
ser twarogowy- 2 łyżki
przecier pomidorowy- 1 łyżka
papryka mielona- 1/2 łyżeczki
majonez- 1 łyżka
sól
WYKONANIE:
Wszystkie składniki utrzeć z żółtkami i doprawić do smaku.
8.JAJKA FASZEROWANE PIECZARKAMI
SKŁADNIKI:
pieczarki- kilka sztuk
szczypiorek
sól, pieprz
WYKONANIE:
Pieczarki obieramy, drobno ucieramy na tarce i przesmażamy na patelni, doprawiamy do smaku i ucieramy z żółtkami.
Komentarze
Prześlij komentarz