ŻEBERKA DUSZONE Z CEBULKĄ
SKŁADNIKI:
żeberka wieprzowe ok 70-80 dag
cebula 1 duża
olej do smażenia
kminek kilka szczypt
sól, mąka
WYKONANIE:
Żeberka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym, solimy i obsypujemy mąką.
Układamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy z obu stron.
Przekładamy do rondla i posypujemy kminkiem, zalewamy szklaną wody, przykrywamy i dusimy ok 1 godzinę. Uzupełniamy wodą w razie potrzeby.
Po godzinie dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki i przyrumienioną na pozostałym tłuszczu,
dusimy jeszcze ok 20 min.
żeberka wieprzowe ok 70-80 dag
cebula 1 duża
olej do smażenia
kminek kilka szczypt
sól, mąka
WYKONANIE:
Żeberka myjemy, suszymy ręcznikiem papierowym, solimy i obsypujemy mąką.
Układamy na rozgrzany tłuszcz i obsmażamy z obu stron.
Przekładamy do rondla i posypujemy kminkiem, zalewamy szklaną wody, przykrywamy i dusimy ok 1 godzinę. Uzupełniamy wodą w razie potrzeby.
Po godzinie dodajemy cebulę pokrojoną w półplasterki i przyrumienioną na pozostałym tłuszczu,
dusimy jeszcze ok 20 min.
Komentarze
Prześlij komentarz