Zupa z fasolą, papryką, cukinią.....

SKŁADNIKI:
pierś z kurczaka
olej do smażenia
czosnek granulowany
papryka mielona słodka
sól, pieprz, vegeta
papryka czerwona
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
4-5 ziarenek pieprzu
2 łyżki śmietany
natka pietruszki.
1 średnia cukinia
1/2 cebuli
1 puszka pomidorów
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka białej fasoli
1/4 małej główki kapusty
3 łodygi selera naciowego (niekoniecznie)



WYKONANIE:
Do 2,5L garnka wlewamy 1/2 wysokości wody, dodajemy 1 łyżkę vegety, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz.

Pierś kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju doprawiając papryką, czosnkiem, solą i pieprzem.

Przekładamy do garnka.
Paprykę, cukinię, cebulę, seler i kapustę kroimy w kostkę/ paski i dodajemy do zupy.
Gotujemy ok 20 min dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, oraz pozostały sos.
Gotujemy jeszcze ok 10 min, dodajemy odsączone (przepłukane) 2 rodzaje fasoli.
Zagotowujemy i dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku i posypujemy natką pietruszki.

Komentarze

Popularne posty