Łosoś z cukinią i papryką





SKŁADNIKI:
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 średnia szt
cebula 1/2 szt
filet z łososia ok 250g
łyżka masła lub margaryny
olej do smażenia
śmietanka kremówka 200ml
bulion warzywny 150ml
sól, pieprz
natka pietruszki
sok z cytryny

WYKONANIE:
Margarynę roztapiamy



i szklimy na niej pokrojoną w kostkę cebulę.

Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, lekko podsmażamy.

Dodajemy pokrojony w półplasterki cukinię.
Zalewamy całość bulionem oraz śmietanką, dusimy kilka minut, cukinia powinna być al dente.

Na osobnym oleju smażymy doprawioną rybę,


 na koniec kawałki ryby wykładamy na sos z warzyw i delikatnie mieszamy, posypujemy natką, podajemy z ryżem.


Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty