Łosoś z cukinią i papryką
SKŁADNIKI:
papryka czerwona 1 szt
cukinia 1 średnia szt
cebula 1/2 szt
filet z łososia ok 250g
łyżka masła lub margaryny
olej do smażenia
śmietanka kremówka 200ml
bulion warzywny 150ml
sól, pieprz
natka pietruszki
sok z cytryny
WYKONANIE:
Margarynę roztapiamy
i szklimy na niej pokrojoną w kostkę cebulę.
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, lekko podsmażamy.
Dodajemy pokrojony w półplasterki cukinię.
Zalewamy całość bulionem oraz śmietanką, dusimy kilka minut, cukinia powinna być al dente.
Na osobnym oleju smażymy doprawioną rybę,
na koniec kawałki ryby wykładamy na sos z warzyw i delikatnie mieszamy, posypujemy natką, podajemy z ryżem.
;)
OdpowiedzUsuń