GULASZ SOJOWY

SKŁADNIKI:
kotlety sojowe a'la schabowe - opakowanie
cebula- 1 sztuka
pomidory w puszce
groszek konserwowy- 1/2 puszki
kukurydza konserwowa- 1/2 puszki
czosnek- 2 ząbki
sól, pieprz,, szczypta kurkumy, szczypta cząbru, 1/2 łyżeczki kminku.
olej
bulion wołowy- 1 kostka


WYKONANIE:
1L wody zagotować z bulionem.
 
Do wrzątku wrzucamy kotlety sojowe, przykrywamy i odstawiamy na 7 min. ( lub w/g przepisu na opakowaniu).
 
Na rozgrzany olej dodajemy pokrojoną cebulę, czosnek w plasterkach i kminek i smażymy do zrumienienia.
 
Następnie dodajemy pokrojone pomidory wraz z pozostałym sokiem, kukurydzę,

pokrojone w kosteczkę kotlety sojowe- doprawiamy do smaku .

Potrawę zalewamy do uzyskania pożądanej gęstości bulionem pozostałym po moczeniu kotletów sojowych.
Dodajemy groszek konserwowy, zagotowujemy.

Proponuję do tego dania kaszę kus-kus - wykorzystuję wtedy pozostały bulion.

Komentarze

Popularne posty