Zupa jarzynowa z papryką i kiełbasą
SKŁADNIKI:
25dag mrożonej włoszczyzny
1 duża papryka - u mnie żółta
1 mała cebula
3-4 ziemniaki
1/2 puszki groszku konserwowego
2 kiełbasy np. śląskie
2 rosołki drobiowe (bulion)
1/2 łyżeczki tymianku
0,5 szklanki śmietany 18%
natka pietruszki, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty
WYKONANIE :
Wodę zagotowujemy z rosołkami, liściem laurowym , zielem angielskim, pieprzem. Gdy się zagotuje dodajemy włoszczyznę i pokrojoną paprykę oraz kiełbasę w całości . Gotujemy kilka minut, wyciągamy kiełbasę i dodajemy pokrojone ziemniaki i cebulę i tymianek , gdy ziemniaki będą miękkie dodajemy odsączony groszek, pokrojoną w kostkę kiełbasę i śmietanę, przyprawiamy do smaku i posypujemy natką .
Komentarze
Prześlij komentarz