CIASTO PLEŚNIAK



SKŁADNIKI:
jajka - 4 sztuki
margaryna - 1 kostka (miękka)
mąka - 2,5 szklanki
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka 
cukier puder- 1/2 szklanki
cukier kryształ- 1 szklanka
budyń śmietankowy lub waniliowy - 1 sztuka
owoce

WYKONANIE;
mąkę, margarynę, żółtka  z jaj, cukier kryształ , proszek do pieczenia

- miksujemy mikserem, powinna wyjść kruszonka, z której część odkładamy do posypania.

Pozostałą kruszonkę układamy w wysmarowanej olejem formie lekko dociskając.

Układamy owoce- jeśli są bardzo soczyste możemy lekko posypać 1 łyżką mąki ziemniaczanej lub bułki tartej.

Na owoce układamy ubite na sztywno z cukrem pudrem białka ,

posypujemy kruszonką .

Pieczemy 40 min, 200*C


Komentarze

Popularne posty