Naleśniki zapiekane z szynką i serem
NA NALEŚNIKI:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
1,5 szklanki mąki
szczypta soli i cukru
olej do smażenia
DO PRZEKŁADANIA:
10 dag szynki gotowanej
10 dag żółtego sera, w plasterkach
opakowanie mini mozzarelli
łyżka bułki tartej
ulubione przyprawy - u mnie :
zioła prowansalskie, papryka mielona, pieprz Cayenne, czosnek granulowany
WYKONANIE:
Smażymy naleśniki,
szynkę kroimy w paseczki lub kosteczkę.
Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą .
Układamy kolejno:
naleśnik, szynka, żółty ser, przyprawy- kończymy na naleśniku-
na wierzchu układamy pokrojony
ser mozzarella i posypujemy przyprawami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (u mnie z termoobiegiem) 200*C na 15 min.
Komentarze
Prześlij komentarz