Naleśniki zapiekane z szynką i serem



SKŁADNIKI:

NA NALEŚNIKI:
1 szklanka mleka
1 szklanka wody
2 jajka
1,5 szklanki mąki
szczypta soli i cukru
olej do smażenia

DO PRZEKŁADANIA:
10 dag szynki gotowanej
10 dag żółtego sera, w plasterkach
opakowanie mini mozzarelli
łyżka bułki tartej 
ulubione przyprawy - u mnie :
zioła prowansalskie, papryka mielona, pieprz Cayenne, czosnek granulowany

WYKONANIE:
Smażymy naleśniki,

 szynkę kroimy w paseczki lub kosteczkę.
Naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą .

Układamy kolejno:
naleśnik, szynka, żółty ser, przyprawy- kończymy  na naleśniku-

 na wierzchu układamy pokrojony
ser mozzarella i posypujemy przyprawami.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika (u mnie  z termoobiegiem) 200*C na 15 min.

Komentarze

Popularne posty