Makaron z sosem orzechowym i czosnkiem
Składniki:
150 g mieszanych orzechów (włoskich,laskowych)
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz Cayenne
żółty ser do posypania
olej, gęsta śmietana
1/4 szklanki bulionu
makaron- ulubiony :)
Przygotowanie:
Makaron gotujemy , składniki na sos miksujemy w blenderze do uzyskania gęstego sosu- gęstość regulujemy wywarem, przyprawiamy do smaku,
na koniec posypujemy serem.
150 g mieszanych orzechów (włoskich,laskowych)
1 mały ząbek czosnku
sól, pieprz Cayenne
żółty ser do posypania
olej, gęsta śmietana
1/4 szklanki bulionu
makaron- ulubiony :)
Przygotowanie:
Makaron gotujemy , składniki na sos miksujemy w blenderze do uzyskania gęstego sosu- gęstość regulujemy wywarem, przyprawiamy do smaku,
na koniec posypujemy serem.
Komentarze
Prześlij komentarz