CIASTECZKA ORZECHOWO- MIGDAŁOWE (Z MASŁEM ORZECHOWYM)




Ciacha robi się ekspresem i ekspresem znikają z talerza :)

SKŁADNIKI:
200G mąki
60g margaryny
100g cukru
4 duże łyżki masła orzechowego
2 żółtka
1 płaska łyżeczka sody
płatki migdałów 70g- opakowanie
2-3 łyżki gęstej śmietany 

WYKONANIE:
Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto
z ciasta formujemy wałek, kroimy na równe plastry, z których formujemy ciasteczka
ciacha wędrują na wysmarowaną blaszkę lub papier do pieczenia


czas pieczenia ok 10 min w zależności od grubości - moje ok 1 cm, temperatura pieczenia 180*C

Komentarze

  1. Narobiłaś mi smaka strasznego. Pozdrawiam po sąsiedzku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Kupiłam masło orzechowe dla dzieci- jednak nie chciały go jeść, stąd te ciasteczka :) Teraz masło kupuję częściej :) Zrobisz raz i koniec, już się od nich nie uwolnisz ha ha ha (płatki migdałowe nie są konieczne).

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty