Babeczki majonezowe
4 jajka
1 szklanka cukru
1 szklanka mąki
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia lub sody
(z sodą cisto ma lepszy smak po upieczeniu )
4 duże łyżki majonezu
2 budynie w dowolnym smaku
WYKONANIE:
Jaja ubijamy z cukrem
i kolejno dodajemy pozostałe składniki.
Przelewamy do foremek lub do formy keksowej. Można posypać cukrem pudrem lub polewą czy lukrem. Jeśli mamy 2 różne budynie np. czekoladowy i inny to ciasto dzielimy na 2 części do każdej dodajemy inny budyń i wlewamy do foremek naprzemiennie - wyjdzie w dwóch kolorach, jak zrobię w dużej formie to dołączę fotkę , tym razem robiłam w formie babeczek i piekłam w temp 175*C przez 20 min bez termoobiegu, w formie keksowej piekę przez 40 min w temp 175*C z termoobiegiem.
Komentarze
Prześlij komentarz