SPRAWDZONE DOBRE KREMY DO TORTÓW.MASA CUKROWA
1 KREM TRUSKAWKOWY
MUS TRUSKAWKOWY 3 SZT
GALARETKA TRUSKAWKOWA 2SZT
1 PŁASKA ŁYŻECZKA ŻELATYNY
ŚMIETANKA 30-36% 0,5L
0,5L WODY
WYKONANIE:
ŚMIETANĘ UBIĆ NA SZTYWNO. GALARETKI I ŻELATYNĘ ROZPUŚCIĆ W WODZIE , WYSTUDZIĆ, DODAĆ ROZMROŻONE MUSY TRUSKAWKOWE I WYMIESZAĆ ZE ŚMIETANĄ- UWAGA!!! BĘDZIE DOSYĆ RZADKIE ALE PO GODZINIE W LODÓWCE ZACZNIE GĘSTNIEĆ ;)
2 KREM WANILIOWO- ŚMIETANKOWY
SKŁADNIKI:
BIAŁA CZEKOLADA 3 TABLICZKI
ŚMIETANA 30- 36%
ŻELATYNA- 1 PŁASKA ŁYŻECZKA
1/4 SZKLANKI MLEKA
3-4 ŁYŻKI ZIMNEJ WODY
WYKONANIE:
ŚMIETANĘ UBIJAMY NA SZTYWNO. ŻELATYNĘ MOCZYMY W KILKU ŁYŻKACH ZIMNEJ WODY, NASTĘPNIE ROZPUSZCZAMY W GORĄCYM LEKU, CZEKOLADĘ ROZPUSZCZAMY NA PARZE DODAJEMY ŻELATYNĘ Z MLEKIEM, STUDZIMY I DODAJEMY MAŁYMI PORCJAMI DO UBITEJ ŚMIETANY, PO GODZINIE W LODÓWCE KREM BĘDZIE GOTOWY DO SMAROWANIA ;)
3 MASA CUKROWA
SKŁADNIKI:ŻELATYNA 4 ŁYŻECZKI
GLUKOZA 100G
WODA 75 ML
CUKIER PUDER OK 0,5 KG
WYKONANIE:
W GORĄCEJ WODZIE ROZPUSZCZAMY ŻELATYNĘ ( MUSI BYĆ DOKŁADNIE ROZPUSZCZONA INACZEJ W MASIE BĘDĄ WIDOCZNE BRZYDKIE PLAMKI), NASTĘPNIE DODAJEMY GLUKOZĘ, PO WYMIESZANIU DOSYPUJEMY W MAŁYCH PORCJACH CUKIER PUDER- W TYM MOMENCIE DODAJEMY BARWNIKI- I WYRABIAMY JAK CIASTO DO UZYSKANIA PLASTYCZNEJ MASY, KTÓRA NIE KLEI SIĘ DO RAK. WAŁKUJĄC MASĘ POSYPUJEMY JĄ CUKREM PUDREM ;)
Komentarze
Prześlij komentarz