ZUPA OGÓRKOWA ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW




DZISIAJ PRZEPIS NA ZUPĘ OGÓRKOWĄ ZE ŚWIEŻYCH OGÓRKÓW:
SKŁADNIKI:
40 DAG OGÓRKÓW ŚWIEŻYCH
20 DAG  KOŚCI NA WYWAR
25 DAG WŁOSZCZYZNY( MARCHEW, PIETRUSZKA, SELER,POR)
LIŚĆ LAUROWY, ZIELE ANGIELSKIE 4-5 SZT
SIEKANY KOPER I NATKA Z PIETRUSZKI
VEGETA LUB KOSTKA ROSOŁOWA
ŚMIETANA
MĄKA
WYKONANIE:
Z KOŚCI GOTUJEMY WYWAR 

DODAĆ POKROJONE WARZYWA,

PRZYPRAWIĆ VEGETĄ, DODAĆ LIŚĆ LAUROWY I ZIELE ANGIELSKIE.GOTOWAĆ DO MIĘKKOŚCI.

W OSOBNYM GARNKU UGOTOWAĆ OBRANE I POKROJONE W KOSTKĘ OGÓRKI (W NIEWIELKIEJ ILOŚCI WODY, LEKKO OSOLONEJ)

GDY JUŻ BĘDĄ MIĘKKIE ODLEWAMY WODĘ A OGÓRKI DODAJEMY  DO ZUPY. 

MOŻNA JĄ PODAĆ Z LANYMI KLUSKAMI ( TAK JAK JA) ALE RÓWNIEŻ Z GRZANKAMI 
PO WLANIU CIASTA NA KLUSKI LANE, ZABIELAMY ZUPĘ MĄKĄ I ŚMIETANĄ :)
SMACZNOŚCI :)
ZIELENINKA WIADOMO NA KONIEC ;)



                

Komentarze

  1. Brzmi ciekawie muszę spróbować :)

    OdpowiedzUsuń
  2. pychota , robie dzisiaj juz kolejny raz i ciagle smakuje wybornie :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty