Naleśniki ze szpinakiem




Składniki na ciasto:
     1 szklanka mleka
     1 szklanka wody
     2 jajka
     1 i 1/2 szklanki mąki
     szczypta soli
     szczypta cukru
- wszystko razem miksujemy i smażymy cienkie naleśniki, niezbyt wypieczone coby nie pękały przy zawijaniu.
Składniki na farsz;
      450g szpinaku mrożonego ( liście  lub rozdrobniony)
     cebula 1 mała
     zółty ser ok 10 dag
     bułka tarta 1 łyżka
- cebulę kroimy w kosteczkę i rumienimy na złoto,

dodajemy rozmrożony szpinak i dusimy ok 10 min.
 
Dodajemy żółty ser, bułkę tartą, przyprawiamy solą i pieprzem.
Rozsmarowujemy na naleśnikach.

Składamy coby nic nie wypłynęło.


Obtaczamy w cieście naleśnikowym następnie w bułce tartej i smażymy na rumiano.

Komentarze

Popularne posty