sos mięsno fasolowy do makaronu




SKŁADNIKI:
               MIĘSO MIELONE Z SZYNKI
               BOCZEK WĘDZONY
               FASOLA CZERWONA- 1 PUSZKA
               PRZECIER POMIDOROWY- LUB PUSZKA POMIDORÓW
               SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE
               MAKARON PENNE
WYKONANIE:
               BOCZEK KROIMY W KOSTECZKĘ , PRZESMAŻAMY NA PATELNI
                   
               DODAJEMY MIĘSO MIELONE, ROZGNIATAMY WIDELCEM I
               DOPRAWIAMY DO SMAKU   
               GDY MIĘSO SIĘ PRZYRUMIENI , DODAJEMY FASOLKĘ- OCZYWIŚCIE
               ODSĄCZONĄ- JA NAWET PRZELEWAM JĄ WODĄ NA DURSZLAKU-
               JAKOŚ TEN "MULIK " JEST MAŁO APETYCZNY :)
                    
               NA KONIEC PRZECIER POMIDOROWY- LUB POMIDORY Z PUSZKI
               WRAZ ZALEWĄ ABY UZYSKAĆ KONSYSTENCJĘ SOSU- ZAGOTOWAĆ
               Z MAKARONEM SMAKUJE WYŚMIENICIE ;)
                   

Komentarze

Popularne posty