sos mięsno fasolowy do makaronu
SKŁADNIKI:
MIĘSO MIELONE Z SZYNKI
BOCZEK WĘDZONY
FASOLA CZERWONA- 1 PUSZKA
PRZECIER POMIDOROWY- LUB PUSZKA POMIDORÓW
SÓL, PIEPRZ, ZIOŁA PROWANSALSKIE
MAKARON PENNE
WYKONANIE:
BOCZEK KROIMY W KOSTECZKĘ , PRZESMAŻAMY NA PATELNI
DODAJEMY MIĘSO MIELONE, ROZGNIATAMY WIDELCEM I
DOPRAWIAMY DO SMAKU
GDY MIĘSO SIĘ PRZYRUMIENI , DODAJEMY FASOLKĘ- OCZYWIŚCIE
ODSĄCZONĄ- JA NAWET PRZELEWAM JĄ WODĄ NA DURSZLAKU-
JAKOŚ TEN "MULIK " JEST MAŁO APETYCZNY :)
NA KONIEC PRZECIER POMIDOROWY- LUB POMIDORY Z PUSZKI
WRAZ ZALEWĄ ABY UZYSKAĆ KONSYSTENCJĘ SOSU- ZAGOTOWAĆ
Z MAKARONEM SMAKUJE WYŚMIENICIE ;)
Komentarze
Prześlij komentarz