Wątróbka z jabłuszkami
Składniki:
- wątróbka drobiowa 500g
-mleko 1,5 szk
-2 kwaśne jabłka
-2 cebule
-smalec 2 łyżki
- sól, pieprz, majeranek, szczypiorek
Koszt: ok 10 zł
Kcal:ok 293- 1/4 z tej porcji
Wątróbkę moczymy w mleku ok 1 godz,jak będzie 1/2 godz tez nic się nie stanie
Cebulę kroimy w grubą kochę i dusimy do momentu aż będzie szklista, dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, przyprawiamy i dusimy aby jabłka zmiękły ale się nie rozleciały ,
w między czasie wątróbkę suszymy i posypujemy majerankiem
smażymy na mocnym ogniu i przekładamy do jabłek - chwilę dusimy i gotowe ;)
UWAGA WĄTRÓBKĘ ZAWSZE SOLIMY NA KOŃCU INACZEJ BĘDZIE TWARDA !
Komentarze
Prześlij komentarz