Schab z pieczarkami




Składniki:
-schab b/kości ( ja miałam 700 g tj. ok 5 porcji)
-pieczarki 50dag
-cebula 2 szt duże
-pieprz, papryka,słodka,sól, vegeta, czosnek gran.
-olej- 3 łyżki
-ser żółty 6 dużych plastrów
-celofan do pieczenia


Schab rozkrawamy
ja to robię na folii , będzie łatwiej go zawinąć, przyprawiamy wszystkim prócz papryki.
Pieczarki trzemy na tarce jarzynowej ( grubszej), smażymy na oleju wraz z cebulka pokrojoną w kosteczkę i przyprawiamy oczywiście.
smażymy kilka minut i jeszcze ciepły farsz układamy na schabie.
na to układamy żółty ser


i zawijamy, potem wiążemy sznurkiem,
przyprawiamy z wierzchu również papryka i do lodówki na godzinkę.Następnie wkładamy do celofanu, wlewamy 1/2 szk wody i do piekarnika na 60 min w tęp. 180 *
i gotowe- do tego można zrobić sosik pieczeniowy lub z tego co pozostało w celofanie :)
smacznego :)


Komentarze

Popularne posty