Kotlety de volaille
Składniki:
-piersi z kurczaka
-masło
-bułka tarta
-jako
-mąka
-sól, pieprz, czosnek granulowany, olej do smażenia
Kcal: 291/ 100 g
Piersi delikatnie rozbijamy, przyprawiamy, układamy po kawałku masła.
Następnie ciasno zawijamy i dukrotnie panierujemy w mące, jaju i bułce tartej, smażymy ze wszystkich stron po kilka minut- u mnie akurat widać pianę podczas smażenia, która oznacza że właśnie masełko uciekło ;(
Oprócz masła można dodać również ser żółty lub kto co lubi
smacznego
-piersi z kurczaka
-masło
-bułka tarta
-jako
-mąka
-sól, pieprz, czosnek granulowany, olej do smażenia
Kcal: 291/ 100 g
Piersi delikatnie rozbijamy, przyprawiamy, układamy po kawałku masła.
Następnie ciasno zawijamy i dukrotnie panierujemy w mące, jaju i bułce tartej, smażymy ze wszystkich stron po kilka minut- u mnie akurat widać pianę podczas smażenia, która oznacza że właśnie masełko uciekło ;(
Oprócz masła można dodać również ser żółty lub kto co lubi
smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz