Keto Łosoś pieczony z warzywami


 

Składniki:

150 g łososia ze skórą

100 g cukini

100 g papryki

100 g brokułów

10 g dobrej jakości oleju do smażenia

10 g oliwy z oliwek

5 g masła

Sól, pieprz, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy

Sok z cytryny


Wykonanie:

Brokuły gotować 3 min i odcedzić. 

Cukinie i paprykę pokroić na większe kawałki i smażyć na oleju aż będą chrupiące. Przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułożyć brokuły, doprawić do smaku, skropić oliwą. 

Łososia lekko posolić. Na warzywa położyć łososia skórą do góry. 

Włożyć do nagrzanego piekarnika 180°C na 15 min (z termoobiegiem), po tym czasie na skórze łososia położyć masło i zapiekać jeszcze 5 min. 

Gotową potrawę skropić sokiem z cytryny. 

Komentarze

Popularne posty