Keto Łosoś pieczony z warzywami
Składniki:
150 g łososia ze skórą
100 g cukini
100 g papryki
100 g brokułów
10 g dobrej jakości oleju do smażenia
10 g oliwy z oliwek
5 g masła
Sól, pieprz, zioła prowansalskie, pieprz ziołowy
Sok z cytryny
Wykonanie:
Brokuły gotować 3 min i odcedzić.
Cukinie i paprykę pokroić na większe kawałki i smażyć na oleju aż będą chrupiące. Przełożyć do naczynia do zapiekania, na wierzchu ułożyć brokuły, doprawić do smaku, skropić oliwą.
Łososia lekko posolić. Na warzywa położyć łososia skórą do góry.
Włożyć do nagrzanego piekarnika 180°C na 15 min (z termoobiegiem), po tym czasie na skórze łososia położyć masło i zapiekać jeszcze 5 min.
Gotową potrawę skropić sokiem z cytryny.
Komentarze
Prześlij komentarz