JAJECZNICA Z KURKAMI I GASKAMI




SKŁADNIKI:
grzyby leśne- kurki i gąski gdzieniegdzie zwane zielonkami
masło- 2łyżki
jajka- według potrzeby
sól, pieprz do smaku

WYKONANIE:
Grzyby dokładnie czyścimy, płuczemy kilkakrotnie i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na mniejsze kawałki.
 
Wrzucamy na rozgrzane masło i smażymy do miękkości- na pewno będą lekko chrupiące.
 
Gdy już się lekko przyrumienią, dodajemy jajka i doprawiamy do smaku.

Komentarze

  1. Dzień dobry. Twój blog został nominowany do Liebster Blog Award. Więcej informacji na moim blogu http://deserynadepresje.blogspot.com/2012/12/szarlotka-chlebowa-i-nagroda.html
    pozdrawiam
    Kryzysowy Kucharz

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty